()

Jesenná imunita - ako sa efektívne brániť proti chorobám?

Jeseň je krásne obdobie plné farieb, ale aj rôznych nástrah pre náš imunitný systém. Zmena počasia, kratšie dni a vlhko sú ideálnymi podmienkami pre vírusy a baktérie. Ako sa teda chrániť a udržať si počas chladných mesiacov pevné zdravie?

1. Zdravá výživa je základ

Strava má zásadný vplyv na našu imunitu. Preto by sme mali dbať na pestrú a vyváženú stravu bohatú na vitamíny, minerály a antioxidanty. Obzvlášť dôležité sú citrusové plody, bobuľové ovocie, zelená listová zelenina, brokolica, cesnak, zázvor a ďalšie potraviny s vysokým obsahom vitamínu C, zinku a selénu. Tieto živiny pomáhajú nášmu organizmu účinne bojovať proti infekciám.

2. Využívajte výhody saunovania

Saunovanie je jedným z najpríjemnejších spôsobov, ako podporiť imunitný systém. Pravidelné saunovanie zlepšuje krvný obeh, pomáha telu lepšie sa vyrovnať s teplotnými výkyvmi a v neposlednom rade navodzuje pocit pohody. Okrem toho potenie odstraňuje z tela toxické látky, čím sa vaše telo stáva čistejším a menej náchylným na choroby. Ak hľadáte miesto, kde sa môžete skutočne uvoľniť a posilniť svoju imunitu, navštívte saunový svet v Spa&Aquapark Turčianske Teplice.

3. Doprajte si kvalitný spánok

Spánok je základom pre regeneráciu a zdravie. Aby ste sa vyhli únave a posilnili svoju imunitu, snažte sa dodržiavať pravidelný spánkový režim a zabezpečiť si 7- 8 hodín kvalitného spánku.

4. Masážne procedúry ako prevencia

Okrem vyššie spomenutých faktorov môžu významne prispieť k posilneniu imunity aj masážne procedúry. Masáže sú skvelým spôsobom, ako uvoľniť svalové napätie, znížiť stres a podporiť cirkuláciu krvi. V Moderných Kúpeľoch Turčianske Teplice si môžete dopriať rôzne druhy masáží, od klasických až po exotické, ktoré vám pomôžu obnoviť energiu a zlepšiť celkovú pohodu.

Nezabúdajte, že starostlivosť o seba a svoje zdravie je investíciou do vašej budúcnosti.  Kombináciou vyváženej stravy, pravidelného pohybu, dostatočného spánku a redukcie stresu môžete výrazne zvýšiť svoju odolnosť voči chorobám.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám