()

Voľnočasové aktivity s deťmi v okolí Moderných Kúpeľov

Plánujete letnú dovolenku v Moderných Kúpeľoch Turčianske Teplice a hľadáte tipy na výlety a aktivity, ktoré by zabavili vaše ratolesti? V tomto článku vám prinášame 4 skvelé tipy, ktoré si vaše deti určite zamilujú.

1. Bojnický zámok

Bojnický zámok je jeden z najkrajších zámkov na Slovensku. Prehliadka jeho komnát je ako cesta do rozprávkového sveta, kde sa deti ocitnú v ríši princezien a drakov a na chvíľu sa stanú hrdinami rozprávok. Okrem prehliadok zámok ponúka aj rôzne iné programy a podujatia pre celú rodinu. Počas letných mesiacov sa môžete tešiť na divadelné predstavenia, koncerty, rytierske turnaje, či stredoveké trhy.

2. Spa&Aquapark Turčianske Teplice

Ak hľadáte vodné radovánky, Spa&Aquapark Turčianske Teplice je to pravé miesto pre vás. Aquapark ponúka množstvo zábavných vodných atrakcií, ktoré si vaše deti určite zamilujú. Tobogány, šmýkľavka, či detský vonkajší bazén sú len niektoré z atrakcií, ktoré tu nájdete. Zatiaľ čo sa deti budú šantiť v zóne Aquapark, vy si môžete dopriať ničím nerušený relax v horúcom kúpeli v zóne SPA.

3. Hrad Blatnica

Hrad Blatnica sa nachádza neďaleko Turčianskych Teplíc. Dnes už z neho síce zostala len malebná zrúcanina, no práve vďaka tomu je ľahko dostupný a vhodný aj pre rodinný výlet. Počas celej cesty k hradu sú umiestnené informačné tabule, ktoré vám priblížia históriu hradu tohto kedysi majestátneho sídla. Po zaslúženom výstupe sa vám z vrcholu hradného brala naskytne čarovný výhľad na celé Turčianske Teplice a okolité vrchy.

 4. Náučný chodník Jánošíková skrýša

Lákajú vás miesta, ktoré sú spojené s bohatou históriou? Potom je pre vás ideálnym tipom na výlet Náučný chodník Jánošíková skrýša. Nenáročná trasa, vhodná aj pre menšie deti, vás zavedie do prostredia, kde sa podľa povestí skrýval slávny zbojník Juraj Jánošík. Počas prechádzky sa dozviete zaujímavé informácie o miestnej faune a flóre z informačných tabúľ, ktoré sú umiestnené pozdĺž celej trasy.

Toto je len malý výber aktivít, ktoré nájdete v okolí Moderných Kúpeľov. Neváhajte a preskúmajte krásy Turčianskych Teplíc a užite si nezabudnuteľnú dovolenku s vašimi ratolesťami. Tešíme sa na vašu návštevu.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám